Dagelijks Woord

Meer over Nieuws

Zendingsavond 9 mei met Wycliffe Bijbelvertaler

09 mei 2023

Zendingsavond dinsdag 9 mei met Wycliffe Bijbelvertaler. Is de Bijbel nog niet in alle talen beschikbaar? Een nieuwe Bijbelvertaling maken, hoe werkt dat? Hoe kan ik betrokken raken bij zendingswerk? Kom dinsdag naar de zendingsavond!

Bijbelvertaler dr. Paulus-Jan Kieviet (Wycliffe Bijbelvertalers) komt D.v. dinsdag 9 mei vertellen over zijn avonturen in de Stille Oceaan. Met zijn gezin leefde hij aan de uitersten der aarde en werkte daar jarenlang aan diverse vertalingen. Recent nog (25 maart 2023) mocht er een nieuw afgeronde Bijbelvertaling worden gedrukt en opgedragen.

Tijdens de zendingsavond maken we een verre reis. Paulus-Jan, geboren en getogen in Middelharnis, werd in 2002 met zijn gezin uitgezonden voor Bijbelvertaalwerk in Oceanië. Zo woonden zij o.a. in Australië, Papoea-Nieuw-Guinea, Frans Polynesië. En op eiland Rapa: het dichtstbijzijnde eiland is zeshonderd kilometer weg en maar eens in de vijf weken komt er een boot. Als je vanuit Jeruzalem lijnen over de aardbol trekt, is dat eilandje letterlijk het uiterste bewoonde plekje van de wereld. Ook woonden ze op Paaseiland; dat ligt tweeduizend kilometer van het dichtstbijzijnde bewoonde eiland.

Paulus-Jan werkt momenteel als vertaalconsulent in talen in Oceanië. Hij is namens Wycliffe Bijbelvertalers directeur van de SIL Pacific Group en typesetter van Bijbelvertalingen.

Het belooft een boeiende zendingsavond te worden, met mooie foto's en verhalen. God gaat door met Zijn werk tot aan het uiterste der aarde. Hij wil nog dat er mensen in hun eigen taal horen van Jezus Christus.

De zendingsavond wordt georganiseerd door de EZC (Evangelisatie- en zendingscommissie) van de Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis-Sommelsdijk. Tijdens de avond kunnen er setjes ansichtkaarten gekocht worden ten bate van het goede doel.

Iedereen - jong en oud - van harte welkom in de kerk op dinsdag 9 mei om 19:30 uur!

 

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit